İnegöl OSB’ye Arıtma Çamurundan Termal Enerji Tesisi Kurduk. | Mimsan Energy. Enerji Santrali, Buhar Kazanı, Akışkan Yataklı Kazan, Biyokütle, Biomass, Sıvı ve Gaz Yakıtlı Kazan

İnegöl OSB’ye Arıtma Çamurundan Termal Enerji Tesisi Kurduk.

Atıktan Enerji alanında Türkiye’nin lider markası konumunda olan Mimsan, İnegöl OSB’nin 2010 yılında kurulan Çamur Kurutma Tesisi’ndeki arıtma çamurunu kurutmak üzere kullanılan doğalgazlı sistemin yerine, MİMSAN’ın “Dolaşımlı Tip Akışkan Yataklı Kazan” teknolojisiyle bertaraf tesisini kurarak, OSB’nin yıllık enerji giderlerinden 3 Milyon TL tasarruf sağlayacak.

Özellikle Organize Sanayi Bölgelerinde miktarı sürekli olarak artan arıtma çamurlarının, çevreye zarar vermeden bertarafının hem biyolojik yaşam hem de insan sağlığı açısından hayati önem taşıdığını belirten Mimsan Satış ve Pazarlama Müdürü Hacer İlhan Yiğit, bu anlayışla geliştirdikleri çevreci ve verimli “MİMSAN Dolaşımlı Tip Akışkan Yataklı Kazan” teknolojileri ile hem çamur kurutma maliyetlerinin hem de endüstriyel atıkların, biyolojik ortama olumsuz etkilerinin azaldığını kaydetti. Hacer İlhan, “İnegöl OSB'nin çamur kurutma tesisinde günlük 50 ton arıtma çamurunun yakılması ile 5.000.000 kcal/h kızgın yağ üretecek “enerji geri dönüşüm merkezi”nde; çamur kurutma için gerekli olan doğalgaz giderleri ortadan kalktı.